hirdetés
2021. augusztus. 01., vasárnap - Boglárka.
hirdetés

Prosztatarák: ismét lesz motoros felvonulás

A prosztatarák megelőzésére és a férfiak mentálhigiénés egészségére hívja fel a figyelmet ismét a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulása.

A The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) keretében szeptember 30-án 95 ország 650 városában egy időben, több mint 120 ezer elegánsan öltözött motoros célja hatmillió dollárnyi egyéni és szponzori adományt gyűjteni a novemberi "bajszos" kampányból is ismert Movember Foundationnek. Az idei budapesti, közel 40 kilométeres motorozásra már közel háromszázan regisztráltak, és a hazai felajánlások összege már meghaladta a tízezer dollárt, ismertette Regős Dániel, a hazai DGR-futam fő szervezője.

Az alapítvány az adományt a prosztatarák kutatására és a prevenciós szűrések népszerűsítésére, valamint férfiaknak szóló mentálhigiénés programokra fordítja.

A közleményben felhívják a figyelmet: Magyarországon évente négyezer új prosztatarákos megbetegedést és 1500 halálesetet regisztrálnak. Szakértők szerint a betegség egyik legaggasztóbb jellegzetessége, hogy akár évekig is tünetmentes, ezért a rendszeres prosztatarák-szűrés életet menthet, 40 éves kor felett ajánlott az évenkénti szűrés.

A szeptember 30-ai DGR-felvonulásra a www.gentlemansride.com oldalon lehet jelentkezni. A regisztráció a részvétel feltétele, illetve ennek során lehet egyéni adományokkal hozzájárulni a program pénzügyi sikeréhez.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink