hirdetés
2024. október. 18., péntek - Lukács.

Patinás magánkórházat vett az orosz-magyar topmilliárdos család

Kelenföldön vett meg egy magánkórházat a Rahimkulov család. Ez lett a Szent Magdolna hálózat második tagja, írja az mfor.hu.

Kicsi, de nagy múltú magánkórházat vásárolt az orosz-magyar topmilliárdos Rahimkulov család. Az Opten adatbázisa szerint a Kelen Kórház Kft.-nek szeptember 18-a óta már Ruszlán és Timur Rahimkulov cégei a többségi tulajdonosai: a vállalkozásnak már Szent Magdolna Kelen Kórház Kft. a neve, és a MOM Parkban működő Szent Magdolna Magánkórház Kft. leánycége lett. A bevásárlóközpont második emeletén található magánkórház többségi tulajdonosa a Greenskill Kft., amely Rahimkulov Ruszlanhoz, a kisebbségi pedig a Skillinvest Kft.-én keresztül Rahimkulov Timurhoz tartozik.

Alapvetően egy stabilan működő, de inkább stagnáló magánkórházat vett át a Rahimkulov család. Tavaly közel 500 millió forintos bevétele volt a Kelen Kórház Kft.-nek, amiből 15,6 millió forintos nyereségük lett. A korábbi években is többnyire a 400-800 millió forintos sávban mozgott a forgalmuk, minimális profittal, kivétel 2022-ben, amikor 86 millió forintos veszteség jött össze.

A magyar állampolgársággal is rendelkező orosz üzletemberről, Rahimkulov Ruszlanról a g7.hu írta meg, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere, családja összességében pedig a leggazdagabb lehet (500 milliárd forint). Az anyacég a Kafijat Zrt., amit 2007 februárjában alapított 5,85 milliárd forinttal az orosz Megdet Rahimkulov és két fia, Ruszlan és Timur. Az édesapa 2008-as hazatelepüléséig volt a néhai Általános Értékforgalmi Bank (ÁÉB) tulajdonosa és első embere.

A teljes információ

(forrás: Menedzsment Fórum)

Könyveink