hirdetés
2024. szeptember. 08., vasárnap - Mária, Adrienn.

Hátrányos helyzetű gyermekeknek

Pályázat a megfelelő szemüveg megvásárlásáért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület pályázatot hirdet hátrányos helyzetű gyermekek számára, látáskorrekciós szemüveg és kiegészítői beszerzésére.

A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson a nehéz körülmények között élő gyerekek számára, akiknek gondot jelent a megfelelő szemüveg megvásárlása, ami jelentősen javítaná az életminőségüket és hozzájárulna a megfelelő iskolai teljesítményükhöz.

Magyarországon élő, 0-14 éves gyerekek és 14-18 év közötti, középfokú, nappali tagozatos oktatásban részesülő fiatalok pályázhatnak. A pályázat keretében dioptriás sportszemüveg beszerzése is támogatható.

Pályázati feltételek:

  • A pályázó gyermekkel egy háztartásban élő családtagok egy főre eső havi nettó jövedelme nem haladhatja meg a 130.000,- Ft-ot.
  • 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolás benyújtása.
  • 3 hónapnál nem régebbi, a gyermek nevére szóló, szemész szakorvos által kiadott lelet vagy optimetrikus által kiállított látásvizsgálati eredmény benyújtása.
  • A támogatás maximális összege bruttó 80 000,- Ft, amely összeget a szolgálat a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig, pozitív támogatói döntés esetén minden pályázó részére megítél.

A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet benyújtani. A részletes pályázati felhívás és a pályázati űrlap elérhető a szolgálat honlapján.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. december 13.

A beérkező pályázatokat a benyújtás sorrendjében, folyamatosan bírálják el.

(forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, MTI-OS)

Könyveink