hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Egészségipar

Ötmilliárd forintból fejlesztik Dél-Dunántúl három gyógyfürdőjét

Megújul a barcsi, a kaposvári és a tamási gyógyfürdő, a 2010 végéig tartó munkálatokra mintegy 5 milliárd forintot költenek – közölte a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója csütörtökön Pécsett, sajtótájékoztatón.

Márton György elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programja által 50 százalékban támogatott beruházásoknak köszönhetően a három kiemelkedő minőségű gyógy- és termálfürdőben 12 új gyógymedencét építenek, 9-et felújítanak, továbbá új szolgáltatásokat is bevezetnek. A fejlesztésektől összességében 19 százalékos éves forgalomnövekedést, azaz a jelenleginél mintegy 600 ezerrel több vendéget várnak.

A legtöbbet, mintegy 3,4 milliárd forintot a Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdőre költik. Itt teljes rekonstrukción esik át a 25 méteres medencetér és az öltözőblokk. A komplexum keleti szárnyába költözik az igazgatás, és itt kapnak helyet a komplex gyógyászat, a wellnessz-fitnessz funkciók és a nappali kórház is.

A somogyi megyeszékhely fürdője élményrésszel, új, ülőpados gyógymedencével és gyógytorna medencével, továbbá fodrászati, kozmetikai és gyermekmegőrző helyiséggel is bővül.

A Tamási Termálfürdőt másfél milliárd forintból fejlesztik úgy, hogy alkalmas legyen mozgáskorlátozottak és családtagjaik fogadására, magas szintű ellátásukra. Az akadálymentesített létesítmény országosan egyedülálló szolgáltatása lesz, hogy a mozgásszervi betegségeik kezelésére érkező vendégek speciális kerekes székekkel is közlekedhetnek a medencékben.

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központban mintegy 130 millió forintból bővítik meglévő gyógymedencét, mellette egy újat is kialakítanak. Ezen kívül 7 új szolgáltatást vezetnek be, amelyek között lesz gőzbarlang, úszófolyosó és szénsavkádas kezelés is.

Márton György magyarázata szerint a beruházásokra azért van szükség, hogy a régió fürdői versenyképesek tudjanak maradni az ország más hasonló létesítményeivel. Ennek jegyében Harkányban és Gunarason is milliárdos nagyságrendű rekonstrukciókban gondolkodnak.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink