hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Öt év után talált felelőst egy beteghalálért a bíróság

Meglehetősen ritka, hogy pótmagánvádas eljárásban marasztalják el egy beteg halála amiatt a kezelőorvosát, ahogy az a napokban történt a városban, írja a Pécsi Napilap.

Még öt éve került  tüdőgyulladás gyanújával kórházba az az idős férfi, aki ott néhány napon belül meghalt, miután a kórházban leesett az ágyról, és beütötte a fejét. Miután ez ügyben a  Pécsi Városi Ügyészség két ízben is megszüntette a nyomozást, a család pótmagánvádas eljárás keretében keresett felelőst, s a minapi másodfokú ítélet szerint talált is – írja az újság.

A lap beszámolója szerint az eljárás során számos a konkrét eseten is túlmutató körülmény került napvilágra. Például a tragikus eseményt közvetlenül követően a kórházban készítettek egy kézzel írt nyilatkozatot, amiben az elhunyt viselkedését taglalták, és azt olyan betegekkel íratták alá, akik annak tartalmával nem teljes mértékben voltak tisztában. Az is elgondolkodtató, hogy az egyetem egyik kórházában történtek után elhunyt beteget ugyanezen egyetem orvosai boncolták és adtak erről szakmai véleményt. Az is kiderült, hogy a tragikus eset után került csak beszerzésre a kórháznál a szakszerű eszköz a lekötözéshez, továbbá csak a tragédia után készült el az ilyen esetekre vonatkozó orvos-szakmai belső iránymutatás, ráadásul a perben érintett orvos közreműködésével – írja a Pécsi Napilap.

(forrás: Pécsi Napilap)
hirdetés

Könyveink