hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Orvostechnikai cég nyerte az idei Design Management Díjat

Az orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő, gyártó és forgalmazó, teljes egészében magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. nyerte a 2023. évi Design Management Díjat.

A Magyar Formatervezési Tanács több mint tíz éve ismeri el a designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket és vállalatokat. A Design Management Díj fennállása alatt ismertté tette a designmenedzsment fogalmát, illetve rámutatott, hogy a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése hogyan növeli a szervezetek versenyképességét és hatékonyságát.

A testület által felkért szakmai zsűri értékelése alapján ezt az elismerést nyerte el 2023-ban a családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. A Dcont® vércukormérő termékcsaládot is fejlesztő és gyártó, 100 százalékban magyar cégcsoport négyfős vállalkozásként indult 1986-ban, de mára a magyar tulajdonú egészségipar egyik legnagyobb cégévé nőtte ki magát, több mint 700 embert foglalkoztatnak. Éves árbevételük 6-8 százalékát forgatják vissza minden évben a fejlesztésekre, orvosdiagnosztikai termékeiket a világ 100 országába exportálják.

A díjat az idén 20. alkalommal megrendezett Budapest Design Week programsorozat keretében vehette át a vállalat képviselője, Bayer Gábor fejlesztési igazgató.

A neves szakmai zsűri értékelésében kiemelte, hogy a 77 Elektronikának termékeivel a nemzetközi óriásvállalatok között kell helytállnia, egy olyan piacon, ahol a folyamatos technológiai innováció alapvető elvárás. Hozzátették, hogy az orvostechnikai cég nemcsak azért jár élen a hazai vállalkozások között, mert professzionális grafikai arculata, valamint annak fő színárnyalata szinte minden termékén és felületén megjelenik, hanem elsősorban azért, mert a design átfogó, stratégiai szintű alkalmazásával vezetői szinten, aktívan és tudatosan foglalkoznak a cégnél. A termékfejlesztésen túl ugyanez a stratégiai szintű designtudatosság jelenik meg a 77 Elektronika társadalmi felelősségvállalás, a vállalati kultúra, a minőségpolitika, illetve a helyi közösségek építésében való felelős közreműködés területein is.

A vállalat korábban elnyerte már a Magyar Formatervezési Díjat és az Ipari Formatervezési Nívódíjat is.

 

Forrás: influencemedia.hu
Forrás: influencemedia.hu

(forrás: influencemedia.hu)
hirdetés

Könyveink