hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Országossá vált az influenzajárvány

Az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központjába beérkezett vizsgálati anyagokban az influenza A és B vírusát egyaránt kimutatták. A járvány több megyét és a fővárost érinti, és Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerint országossá vált.

Az elmúlt héthez képest nőtt az influenzás betegek száma az országban, másfélszer többen fordultak orvoshoz, mint korábban - mondta el Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón.  A bejelentések alapján január 14. és 21. között mintegy 50 ezren keresték fel orvosukat. A járvány  még mindig közepes intenzitású; jelenleg a legtöbben Fejér megyében betegek.

Látogatási tilalom

Január 16-tól visszavonásig látogatási tilalmat rendelt el a dél-alföldi regionális tisztifőorvos a békéscsabai dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház KHT, a Dr. Bugyi István Kórház, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvőbeteg ellátó osztályain. Január 18-ától a Közép-dunántúli Régióban Komárom-Esztergom és Fejér megye valamennyi kórházát, Veszprém megyében pedig az Ajkai, a Veszprémi, a Várpalotai és a Zirci Kistérségi ÁNTSZ Intézetek területén működő kórházakat érinti a látogatási tilalom. A Dél-dunántúli Régióban a Tolna megyei Önkormányzat Balassa János Kórház szülészeti és újszülött osztályain tilos a látogatás. A Dél-dunántúli Régióban a Tolna megyei Önkormányzat Balassa János Kórház szülészeti és újszülött osztályain, a Baranya Megyei Kórház szülészeti és tüdőosztályán, valamint a Pécsi Tudományegyetem klinikáin van érvényben látogatási tilalom. Január 19-étől tilos a látogatás a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban is az onkológia, a szülészet, a sebészet, az idegsebészet, az ortopédia, az urológia osztályokon, valamint az újszülött, a kardiológiai és a haematológiai részlegeken.



Medical Online

cimkék

hirdetés

Könyveink