hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Egészségipar

Országos szűrőprogram jótékonysági akcióval

Három újabb városba látogat el a Richter Egészségváros elnevezésű családi programsorozat; a gyógyszergyártó cég jótékonysági akcióval egybekötött országos szűrőprogramjának célja, hogy mindenki tegyen lépéseket a saját egészségéért és városa egészségügyének fejlesztése érdekében.
Szeptember 19-én Veszprémet, 26-án Szekszárdot és október 3-án Kecskemétet keresik fel, és a helyszíneken ingyenes prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeznek a látogatók részére, emellett a csontritkulás, az Alzheimer-kór, gyomorfájdalmak, onkológiai, nőgyógyászati és kardiológiai témákban felmerült kérdéseikre egészségügyi tanácsadáson kaphatnak választ az érdeklődők. Dietetikus és gyógytornász is fogadja azokat, akik felkeresik a program rendezvényeit, sőt gyógytorna gyakorlatok végzésére és tanulására is nyílik lehetőség a családi nap alkalmával.

A program különlegessége, hogy a Richter Gedeon gyár minden városban kétmillió forint adományt ajánl fel a helyi egészségügyi intézmény számára, melyet minden látogató a részvételével és a helyszínen elvégeztetett szűrővizsgálatokért vagy az előadások meghallgatásáért kapott adománypontok alapján kiszámolt forintokkal növelhet – tájékoztatta az MTI-t Beke Zsuzsanna, a cég PR vezetője.

Az Egészségváros tavaszi programsorozata keretében a Richter felajánlását a négy helyszín résztvevői összesen 6 783 400 forinttal egészítettek ki pusztán azzal, hogy részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a négy kórház összesen közel 15 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól.

Az egészségügyi köznevelő szándékkal indított programnak szomorú aktualitást kölcsönöz a magyar lakosság egészségi állapota, melyben a genetikai tényezők és a környezeti hatások mellett szerepe van az egészségügyi ellátásnak és az egyén életmódjának is. Ez utóbbi legalább 40 százalékban befolyásolja az emberek életkilátásait, ezért fontos felhívni a figyelmet az egyéni felelősségére.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink