hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Országos Mentőszolgálat: több mint húsz támadás két hónap alatt

Két hónap alatt több mint hússzor támadtak rá a mentősökre Magyarországon, szúrta ki a hvg.hu az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán közölte, hogy az elmúlt két hónapban több mint húsz esetben támadtak rá bajtársaikra mentés közben.

A legtöbb esetben a támadó maga a beteg volt, de az is előfordult, hogy a hozzátartozók váltak agresszívvá a helyszínen. „Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni bajtársunkat, de legtöbbször ököllel vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel” – tették hozzá.

Megjegyezték, ezek az emberek azért választották ezt a hivatást, hogy bajbajutottakon segítsenek, és „ennek pedig testi épségük, akár életük veszélyeztetése nem képezhetné részét, a támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák, és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik”.

Magyarországon az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, így akik rájuk támadnak, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vonhatók felelősségre, idézi a posztot a hvg.hu.

Fotó: OMSZ hivatalos Facebook-oldala
Fotó: OMSZ hivatalos Facebook-oldala

(forrás: hvg.hu)

Könyveink