hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.

Önmagában a helytelen életmód vezet a szívbetegségekhez?

A HVG egészségpodcastjének legújabb adásában Andréka Pétert, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatóját kérdezték.

Magyarországon szinte minden második halálesetért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek, a halálozási mutatóink egyértelműen rosszabbak, mint az európai uniós átlag. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne történt volna pozitív változás akár az emberek életmódjában, akár az orvostudományban.

A HVG egészségpodcastjének adásában ezért most az egyik legfontosabb szerv, a szív kerül sorra. Az a szerv, melynek egészségével kevesen foglalkoznak, pedig rengeteget tehetünk azért, hogy ne legyen baja.

Podcastunkben nemcsak azt járták körbe Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgató főorvosának segítségével, hogyan lehet megelőzni egy szívinfarktust, hanem azt is elmondják, hogyan lehet már korai fázisban felismerni a szívproblémákat, kinek érdemes elmennie kardiológiai kivizsgálásra, és mit kell tennie, ha már megtörtént a baj.

(forrás: hvg.hu)

Könyveink