hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Onkológiai és kardiológiai eszközfejlesztés Zalaegerszegen

Az onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztésére közel 800 millió forintot nyert a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, amelynek kardiológiai ellátási területe közel másfél millió lakost érint, tájékoztatott az egészségügyi intézmény.

A csaknem 800 millió forint pályázati forrás jóvoltából egyéb felszerelések mellett szívultrahang-készülékekkel, coronaria CT-berendezéssel, sebészeti és urológiai laparoszkópos eszközökkel, sebészeti lézerrel, mammográffal és mammográfiás ultrahangkészülékkel gyarapodik a zalaegerszegi kórház. A projekt eredményeként beszerzett eszközök hozzájárulnak az onkológiai és szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának korai felismeréséhez, valamint hatékony és biztonságos gyógyításához.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórháznak csaknem 30 éve vezető szakterülete a kardiológia és a szívsebészet, amelynek területi ellátási kötelezettsége közel másfél millió lakosra terjed ki a legmagasabb, III-as progresszivitási szinten. Az innovációra fogékony osztályok több olyan eljárást is elsők között vezettek be, amelyek a klinikákon kívül még nem honosodtak meg, az intézményben pedig kardiovaszkuláris centrum is működik.

Az onkológiai osztály fő profilját a kemo- és biológiai terápiás kezelések adják, de feladata Zala vármegye lakosságának onkológiai járóbeteg-ellátása és -gondozása is. A páciensek kezelését számos társszakmával, a diagnosztikai és sebészeti beavatkozást végző osztályokkal együttműködve végzik.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink