hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

Ők hozzák el az SSC szektor legújabb HR-trendjeit!

Az elmúlt években az SSC/BSC szektor hatalmas mértékben nőtte ki magát. Május 4-én a HRPOWER konferenciát rendez a témában.

 

Az elmúlt években az SSC/BSC szektor hatalmas mértékben nőtte ki magát, magába szívva a több nyelven beszélő, agilis és ígéretes karriercélokkal rendelkező munkavállalókat, mely által itthon is fontos és kiemelt terület lett az álláskeresőknek.

A gazdasági helyzet azonban a legnagyobb vállalatokat is kényszerlépések felé sodorta, hiszen egy munkaerőhiányos környezetben kellett/kell bevonzani a potenciális új generációt, miközben a meglévő tehetségeknek motiváló munkahelyet szükséges biztosítani ahhoz, hogy a vállalat továbbra is versenyképes és eredményes maradhasson a piacon. A HRPOWER május 4-én ezekre a dilemmákra keresi a választ a szektorra szakosodott szakértőkkel.

Program*:

8:30-9:00 Regisztráció

9:00-9:10 Megnyitó

9:10-9:30 Az SSC szektor trendjei és helyzete a közép-kelet-európai régióban és Magyarországon
Az SSC piac szereplői eddig nem látott kihívásokkal néznek szembe, és fontos, hogy lépést tartsanak a helyi és regionális trendekkel. Nagyobb ágazati ismertségre, tájékoztatásra és márkaépítésre van szükség - mind belsőleg, mind külsőleg - a közép-kelet-európai régió pozíciójának erősítése érdekében. Mi a szerepünk vezetőként, szakemberként és szervezetként, hogy hozzájáruljunk és elérjük azt a célt, hogy nyerjünk?
Előadó: Lenk István, elnök, ABSL Hungary

9:30-9:45 Fiatal, agilis pályakezdő, vagy nehezen megszerezhető, tapasztalt szakember hiányzik vállalatodba? Mi megmutatjuk, hogy szerezd meg őket! Toborzási trendek, kihívások, megoldások – fókuszban az SSC igények!
Előadó: Rischl Viktória, Head of Recruitment, Personnel Leasing Division, JobGroup

9:50-10:10 Előadás címe hamarosan!
Előadó: Gaál Annamária, head of HR, AGCO Corporation

10:10- 10:30 „A jelen a jövő záloga”– az Edutus Egyetem SSC képzésének tapasztalatai
Az Edutus Egyetem 8 évvel ezelőtt indította el az SSC szektor igényeire fókuszáló specializációs képzését. Az előadás e tapasztalatokra építve vizsgálja, hogy hogyan működhet együtt az ágazat és a felsőoktatás a jövő munkavállalóinak sikeres felkészítésében.
Előadó: Dr. Juhász Krisztina, főiskolai tanár, gazdálkodási és menedzsment Tanszék, Edutus Főiskola

10:30-10:50 Szünet

10:50-11:10 Szolgáltatópiaci körkép és az ágazat fejlődésének támogatása a HIPA szemszögéből
Az üzleti szolgáltató szektor fenntartható növekedésének záloga a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő biztosítása. Az elmúlt több mint 10 év sikeres beruházásösztönzésének, illetve munkahelyteremtésének köszönhetően azonban jelentősen csökkent a hazai munkaerőpiacon az aktív álláskeresők száma, amely kihívások elé állítja az új beruházások vonzását, valamint a meglévők bővülését. Tarts velünk, és ismerd meg, hogy a HIPA milyen eszközökkel igyekszik támogatni a szolgáltatóipar igényeinek biztosítását.
Előadó: Fadi Shadeh, szolgáltatóipari osztály vezetője, Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

11:15-11:30 Hogyan tegyük hatékonyabbá az employer brandünket digitalizációs hr eszközökkel?
A mesterséges intelligencia sem tudja egyelőre levenni a terhet az ügyfélszolgálatok válláról, folyamatosan szükség van az állomány megújítására, növelésére. 
Ebben az employer branding hatalmas szerepet játszik: a toborzásban nagyobb eséllyel indulnak a vonzó munkáltatói márkák. A megtartás egyik alapköve, hogy a kollégáink minden szempontból kedvelt munkáltatóként tekintsenek ránk. Hogy tudjuk ezeket a célokat segíteni a digitalizációs eszköztár bevetésével? A HRmaster integrált HR platformon mindez lehetséges!
Előadó: Dr. Mester Csaba, ügyvezető igazgató, HRmaster

11:30-11:45 SSC-k képzési kihívásai
A vállalati kultúra erősítése, a munkatársak motiválása és megtartása érdekében felértékelődtek a magas színvonalú cégen belül elérhető képzések. SSC létszámbővítések esetén a munkatársak képzésére támogatást lehet igényelni. Cégünk megosztja 17 év támogatási tapasztalatait közel 1800 fő részvételével megvalósult képzésekről partnerei körében.
Előadó: Sarkadi Ildikó,ügyvezető, ACT Partner Stratégia Kft.

11:50- 12:10 A Home Office biztonsági kockázatai
Az előadás során betekintést nyerhettek, hogy milyen IT biztonsági kérdések merülnek fel egy home office munkállomás kialakításakor. Ezen felül röviden bemutatásra kerül egy biztonsági vizsgálat, amelyet kollégáink végeztek el.
Előadó: Matek Kamilló, a KPMG Hungary etikus hacker csapatának vezetője

12:10-12:30 Szünet

12:30-12:50 Paradigmaváltás a karrierutakban
A gazdasági és társadalmi változások magukkal hozták a munkavállalói karrierút felgyorsulását. Míg korábban 5 év alatt léptünk előre, most 1 év alatt szeretnénk ugyanezt – de hogyan tudja megugrani ezt a dolgozói igényt a munkáltató? Milyen új munkaköröknek és megváltozott elvárásoknak kell megfelelni vállalatként, ha meg akarjuk tartani alkalmazottainkat? Hogyan hidaljuk át a különböző munkakörök közti szakadékokat?
Előadó: Tatár-Kiss Klára, Közép-Európáért és Magyarországért felelős HR vezető, Citi

12:50-13:10 Tehetségprogram - a munkavállalók megtartásának egyik eszköze a kiélezett SSC munkaerőpiacon
Az előadás keretében bemutatjuk, milyen tipikus programelemekből állnak a tehetségprogramok, valamint hogyan érdemes mindezeket felépíteni annak érdekében, hogy eredményesen támogassák a munkavállalók megtartását – ehhez tanácsadói tapasztalatainkra, valamint a nemzetközi szakirodalomban tárgyalt jó gyakorlatokra támaszkodunk.
Előadó: Zsigmond Vanda és Bánki Nikolett, szervezetfejlesztő tanácsadó, OD Partner Kft.

13:15-13:55 Kerekasztal beszélgetés: hogyan tudjuk a munkaerőt úgy fejleszteni, hogy versenyképessé váljon a globális piacon?
Résztvevők: 

Kecskeméti Lajos – NIO HR manager;
Szertics Gergely – AI Partners CEO;
Fehér András - HR Business Partner & Team Leader Talent Acquisition at FrieslandCampina
Radics Tímea – Head of BSC Trivium Packaging BSC Budapest;
Moderátor: Horváth Balázs, associate partner, tanácsadás, KPMG

 

További információk

Ismerje meg a konferencia előadóit!

(forrás: HR Power)

cimkék

hirdetés

Könyveink