hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

NNGYK-vizsgálat: senki nem felel a 13 éves lány haláláért

Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vizsgálata szerint, közölte az RTL Híradó.

Az RTL Híradója felidézi, hogy a beteg kislányt kétszer is hazaküldték az orvosok a kórházból januárban, majd tüdőgyulladás következtében elhunyt. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot indított az ügyben, ezt azonban le is zárták azzal, hogy senki sem felelős.

A csatorna megszerezte a részletes szakvéleményt a történtekről, amelyből kiderülnek a tragédia részletei is. Eszerint a szülők először torokfájás, láz és hányinger miatt fordultak a gyerekkel háziorvoshoz. Onnan elküldték és otthoni kúrálást írtak elő neki. Másnapra a gyereknek 39 fokos láza lett, de a szülők elmondása szerint hiába hívták a rendelőt telefonon, annyit közölt velük az orvos, hogy ő nem Jézus, nem tudja egy nap alatt meggyógyítani a gyermeket.

Estére a lánynak már mellkasi fájdalmai is lettek, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ahonnan, miután megállapították, hogy vírusfertőzése van, szintén hazaküldték. Három óra múlva a kislány vért hányt, ezek után már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték a szülei. Innen is tovább vitték, de már a nyíregyházi kórházba, tüdőgyulladással. Itt végül leállt a légzése és életét vesztette. Úgy tudni, az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki a gyermeknél, ez vezetett a halálához.

Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne – mondta a gyászoló édesanya. Ezért aztán a család nem is akarja elfogadni, hogy nincs a tragédiának felelőse.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink