hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Nem működik a fűtés, két helyen sem fogadnak betegeket

A Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyének négy betegellátó osztályán nem működik megfelelően a fűtés, az akut gasztroenterológiai és pszichiátriai felvételt átmenetileg lemondták, közli a Telex.

Azokat a betegeket, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, kezelőorvosuk javaslatára hazaküldték – válaszolta a Szent János Centrumkórház Sajtóosztálya a Telex megkeresésére.

A kórházban nyolc telephelyen végzik a betegellátást, melyek közül a Diós árok telephelyen 29 épület működik. A kórházban központi fűtési rendszer van, az intézmény hetekkel ezelőtt kezdeményezte a fűtési rendszer beüzemelését és a próbafűtést. Ekkor derült ki, hogy a hálózatban több helyen hiba van. Ezek nagy részét sikerült megjavítani, azonban „egyes munkálatok a tervezettnél hosszabb időt vesznek igénybe” – írta válaszában a kórház.

Azt is megkérdezték, milyen intézkedéseket tesznek a zavartalan betegellátás érdekében. Válaszukban azt írták: „A munkálatok befejezéséig kórházunk minden rendelkezésre álló módon igyekszik betegeink és kollégáink közérzetét javítani, ennek érdekében az épületben olajradiátorok működnek, valamint plusz takarókat osztottunk ki. A mostani hideg éjjelekre tekintettel a plusztakarókon kívül pokrócokat is adtunk a betegeknek, és elrendeltük további hősugárzók beszerzését és beüzemelését.”

Az átszervezés miatt egyes betegeket más osztályokra helyeznek át. „Amint az infrastrukturális feltételek lehetővé teszik, az I. Belgyógyászat átköltöztetését megkezdjük a Kútvölgyi Kórházba” – írta a kórház a lapnak.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink