hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Nem minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

Az RTL Híradó szerint lehet olyan egészségügyi szakdolgozó, aki semekkora, vagy csak nagyon alacsony béremelést kap márciustól.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint sok a bizonytalanság, de átlagosan 20 százalékos emelésre számíthatnak a szakdolgozók. A helyzetet bonyolítja, hogy a korábbi fix pótlékokat is beépítik az alapbérbe.

A kamara szerint a kiemelt fizetési kategória bevezetése is problémát okozhat. A MESZK úgy véli, belső vándorláshoz vezethet, hogy a sebészeti ellátásban vagy a képi és labordiagnosztikában dolgozók nem kerültek a kiemelt kategóriába. A kamara szükségesnek tartaná, hogy a munkáltatók egységes útmutató alapján döntsenek a fizetésemelésről, és szerintük figyelembe kellene venni a dolgozók életkorát is.

A kormány szerint az újabb emeléssel az orvosok és a szakdolgozók bérének aránya a legfejlettebb országokra jellemző szintre javul. A Belügyminisztérium a Híradónak azt írta, senkinek nem lesz alacsonyabb a bére, és nem zárják ki a kiemelt területeket tartalmazó lista későbbi felülvizsgálatát.

 

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink