hirdetés
2024. május. 11., szombat - Ferenc.

Négy ország ápolóinak deklarációja

Közös deklarációt fogalmaztak meg a Visegrádi Négyek ápolókat tömörítő szervezetei október 18. és 20. között Budapesten.

A Pszichiátriai Ápolók II. Nemzetközi Konferenciáján megfogalmazottak szerint:

1. Össze kell hasonlítani a pszichiátriai szakápolók képzését az egyes tagországokban.

2. Meg kell határozni a pszichiátriai ápolók kompetenciáit minden tagországban, valamint ezek alapján összehasonlítani és összehangolni a gyakorlatban végzett feladataikat.

3. El kell érni azt, hogy a jövő évben, Törökországban megrendezendő HORATIO (Európai Pszichiátriai Ápolók Egyesülete) éves találkozón az elnökségi választáson a V4 országok közös jelöltet állítsanak.

4. Jelen V4 tagországok elhatározzák, hogy évente egyszer nemzetközi konferencia keretében találkoznak, mindig egy soron következő ország vállalja a konferencia megrendezését.

5. Ki kell dolgozni közös kutatási témákat, hozzátartozó mérhető és értékelhető eredményekkel, reprezentatív minták adatainak összehasonlításával.

6. Meg kell találni a közös kutatások, tanulmányok, publikációk készítéséhez szükséges forrást, pályázatot.

Az aláíró szervezetek továbbítják a deklarációt a Visegrádi Négyek egyes országaiban működő egészségügyi ellátásért felelős minisztériumok, a Visegrad Fund, valamint a HORÁTIO vezetőihez.

Budapest, 2012. október 20.

Dr. Dana Juraskova
Cseh Ápolási Egyesület

Dr. Maria Cisek
Lengyel Ápolási Egyesület

Dr. Balogh Zoltán
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Daniela Jarabova
Szlovák Nővéri és Szülésznői Kamara

hirdetés

Könyveink