hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Napok óta nem működnek a liftek az ORFI-ban

Rejtett kamerával készített videót az RTL Híradó az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben, ahol arra hívták fel a betegek a figyelmet, hogy nem működnek a liftek.

Már napok óta nem tudják használni a felvonókat a súlyos mozgásszervi betegek az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben. Vannak, akiknek több emeletet kell lépcsőzniük, akár naponta többször is. Egy beteg emiatt megszakította háromhetes terápiáját. A hivatalok válaszából nem derült ki, hogy mikorra javítják meg a lifteket.

Az egyik betegnek az ötödik emeletről kell lejutnia a földszintre. Arra a kérdésre, hogy egy nap hányszor teszi meg az utat, azt válaszolta: Ha lehet, akkor csak egyszer vagy kétszer

Az RTL Híradó meg akarta tudni meg akarta tudni, hogy mikorra javíthatják meg a liftet. Az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyben illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság felettes szervéhez, a Pénzügyminisztériumhoz irányította a csatornát. A tárca azonban nem válaszolt a megkeresésükre. Kérdéseikkel keresték az ORFI-t is. Válaszukban egyebek mellett azt írták, hogy a liftek üzemképességének helyreállításáig, több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem árulták el.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink