hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nagy Anikó: Komplex program ápolóknak

A kormány célja, hogy a pályakezdő ápolók, nővérek, egészségügyi szakdolgozók hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben.

A stabil, kiszámítható és biztonságos orvosi ellátás elengedhetetlen feltétele, hogy az intézmények korszerű orvostechnikai eszközökkel legyenek felszerelve, de ugyanilyen fontos, hogy mindenkor rendelkezésre álljon a kórházak számára a képzett munkaerő – mondta el dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára, a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház korábbi főigazgatója abból az alkalomból, hogy az MKB Pénzügyi Csoport – az intézménynek adományként a napokban átadott jelentős mennyiségű bútoron túl – a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy támogathassa a kórház működését.

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója közölte: Nagyrabecsüléssel és a legnagyobb tisztelettel tekint a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet intézményi működésére, valamint az ott dolgozó munkatársak személyes elkötelezettségére. A pénzintézet társadalmi felelősségvállalás programjának keretében olyan szervezetek, intézmények működését támogatja tárgybéli vagy anyagi felajánlásokkal, amelyek tevékenysége összhangban van a pénzintézet elveivel.

A magyar kormány célja, hogy a pályakezdő ápolók, nővérek, egészségügyi szakdolgozók versenyképes alternatívát kapjanak, és hosszú távra tervezhessenek az egészségügyben – hangsúlyozta Nagy Anikó. Mint mondta, ehhez egy komplex programot dolgoznak ki, amely nem csak a bérek további fokozatos emeléséből áll, hanem a fiatalok számára vonzóvá szeretnénk tenni ezt a pályát és növelni az ágazatban dolgozók megbecsültségét.

Bejelentették azt is, hogy az MKB Bank a jövőben is fenntartja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve több mint húsz éve, 1997-ben létrehozott ösztöndíjprogramját, amelynek célja a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányainak támogatása. A programnak minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú a kedvezményezettje. Mindezeken felül tavaly karácsonykor az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtését is jelentős összeggel támogatta az MKB Bank.

hirdetés

Könyveink