hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Menesztették az OGYÉI főigazgatóját

A Magyar Hang információi szerint a belügyminiszter visszavonta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója megbízatását.

A lap birtokába került egy hétfőn kézbesített búcsúlevél, amelyet a menesztett főigazgató írt az OGYÉI dolgozóinak. Ebben tájékoztatja őket a felmentéséről, illetve megköszöni nekik a közös munkát.

„A mai nappal belügyminiszter úr visszavonta vezetői megbízatásomat, ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem én leszek az OGYÉI főigazgatója” – írja a levélben Szentiványi, akinek felmentését eddig nem hozták nyilvánosságra. A menesztés oka nem ismert.

Az eddigi főigazgató azzal folytatja, hogy „munkámat El Koulali Zakariás főigazgató-helyettes úrnak adom át, aki most szabadságát tölti, ezért amíg ő vissza nem tér, addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes úr fogja a főigazgatói teendőket is ellátni”. 

A levél következő részében Szeniványi azt írja: „Büszke vagyok rá, hogy majdnem öt évig lehettem az OGYÉI-nak, ennek a nagy múltú és nagy presztízsű intézménynek a főigazgatója. Ráadásul ez a közel öt év egy nagyon nehéz időszakra esett, de úgy vélem, hogy a kihívásoknak az OGYÉI minden dolgozójával (VELETEK!) együttműködve sikeresen megfeleltünk. Mindannyian emlékszünk a Covid-járvány és a költözés okozta nehézségekre, amelyek mind ez alatt az öt év alatt zajlottak. Köszönöm mindannyiótoknak az együttműködést, a sok támogatást, és nagyra értékelem azt a szeretetet és szakmai együttműködést, amit Tőletek kaptam.”

A most menesztett OGYÉI-főigazgató így zárta a búcsúlevelét: „Kedves Kollegák, kívánok Nektek személyesen, de az egész OGYÉI számára együttesen is sok sikert a jövőben! Bízom benne, hogy a küszöbön álló egyesüléssel még tovább emelkedhet majd a hatósági munkánk színvonala, így a hatékonyságunk és ezáltal a megbecsültségünk is. Üdvözlettel: Dr. Szentiványi Mátyás főigazgató.”

A teljes információt ITT olvashatja

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink