hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Méltatlan összeg jutott a szakrendelőknek

A járóbeteg szövetség nem érti, miért kaptak kevesebb pénzt az OEP-kasszamaradvány év végi „kisöprésekor” – írja a Szabad Föld.

A járóbeteg-ellátás 2015 végén 1,3 millió forint körül kapott a „kasszasöpréskor”. Bár 2016 végén is 8 milliárd maradt összesen az egészségügyi büdzsében, ebből a szakrendelők most csupán 263 millió forinthoz jutottak.

– Dacára annak, hogy előtte egyeztettünk az egészségügyi államtitkársággal, s megígérték: annyit kapunk, amennyit korábban. De csak töredékét adták – mondja a Szabad Földnek dr. Kóti Tamás, a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnökségi tagja. Voltaképpen mindent vittek a kórházak: tavaly ősszel a 60 milliárdos konszolidációs összeget, legutóbb szinte a 8 milliárdot teljesen. Eközben intézményeink – ellentétben a kórházakkal – nem halmoznak fel adósságot. És nekünk is fejlesztenünk kell a minőségi ellátáshoz: a „kasszamaradványt” ezért mindig betervezzük az eszközvásárlásba.

A szakmai szövetség ismét tárgyalt az egészségügyi államtitkársággal, hogy megkapják az eredetileg ígért forrást. A pénz felhasználásával csökkenthetik az előjegyzési időket is. Az államtitkárság semmi biztosat nem mondott. Ám azt belátták: méltatlanul kevés összeg jutott a szakrendelésre.

(forrás: Szabad Föld Online)
hirdetés

Könyveink