hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Megszűnik a Rezidens Támogatási Program Ösztöndíj rendszere?

Az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal bevezetett változások hatással voltak az orvosi egyetemen végzett, ám szakvizsgával még nem rendelkező orvosokra, a rezidensekre is, ezért aztán felülvizsgálják a 2011-ben indult Rezidens Támogatási Program Ösztöndíj rendszerét – tudta meg a Telex az Országos Kórházi Főigazgatóságtól.

Az OKFŐ-t azután kereste meg kérdéseivel a lap, hogy úgy értesült, megszűnt a szakorvosjelöltek részére kiírt Markusovszky Lajos Ösztöndíj. Megkeresésükre az OKFŐ-től azt a választ kapták, hogy az ösztöndíjrendszer 2011 óta segíti a rezidensek pályakezdését, szakmai megbecsültségük erősítését, valamint a szakképzést követően hazai munkavállalásukat. A program szakterülettől függően többféle ösztöndíjat kínált, írják, ezek egyike a Markusovszky Lajos Ösztöndíj.

„Az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésével jelentős béremelés valósult meg, amelynek köszönhetően a jelenlegi illetmények már önmagukban támogatják az ösztöndíjrendszer bevezetésekor meghatározott célok elérését, így a pályakezdés elősegítését és a képzésben részt vevők szakmai megbecsültségének erősítését. A kedvező intézkedések eredményeként szükségessé vált az ösztöndíjrendszer felülvizsgálata, amelynek során az Országos Kórházi Főigazgatóság a Magyar Rezidens Szövetséggel is együttműködik” – írták.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink