hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Meglepetést hoz a postás

2011-ben 493 millió forintnyi gyanús gyógyszerterméket foglaltak le az adóhatóság nyomzói, ezek bevizsgálásáról is beszámol cikkében a NOL.

A magyar hatóságok által lefoglalt gyanús gyógyszerkészítményeket a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézetének (GYEMSZI OGYI) munkatársai elemzik – írja a lap.

Tavaly 177 különböző, főképp internetes rendelés keretében postán küldött vagy illegálisan behozott gyógyszert vizsgáltak be. A 2012-ben ellenőrzött gyanús gyógyszerek 94 százaléka hamisnak vagy illegálisnak bizonyult Szalai Hilda főigazgató-helyettes szerint. A minták egy részénél a hatóanyag vagy teljesen hiányzott a termékből, vagy a többszöröse volt benne, máskor a feltüntetett hatóanyagon kívül egyéb vegyületet is kimutattak.

A hamis és engedély nélkül forgalmazott vágyfokozó szerek például szildenafilt, tadalafilt tartalmaztak hatóanyagként, amelyek azonban legálisan csak előzetes orvosi vizsgálat után alkalmazhatók, mivel szívbetegekre veszélyesek lehetnek, sőt bizonyos gyógyszerekkel nem is szedhetők egy időben – olvasható a nol.hu cikkében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink