hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Megkapja a református egyház a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetet

Kormányhatározat rendelkezik arról, hogy 2024 márciusától a Magyarországi Református Egyház fenntartásába kerül a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet, közli az Index.

A kormányhatározat utasította a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon 50 millió forint pluszforrásról az intézmény működéséhez. Ugyanakkor felkérte a belügyminisztert, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) útján tegye meg a szükséges intézkedéseket a Tüdőgyógyintézet egészségügyi közfeladatainak ellátásához szükséges hatósági engedélyek kiadásához. Az egészségügyet koordináló Belügyminisztérium közreműködik az új finanszírozási szerződés megkötésében is, és gondoskodik az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének módosításáról.

A kormányrendelet szerint a belügyminisztériumnak márciusig át kell adnia a Tüdőgyógyintézet gazdálkodási feladataival kapcsolatos szerződéseket, adatállományokat és egyéb dokumentumokat a Református Egyháznak. Ugyancsak Pintér Sándor feladata lesz, hogy az OKFŐ és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság bevonásával működjön közre a Tüdőgyógyintézet gazdálkodási és létesítmény-üzemeltetési feladatok ellátásához szükséges humán erőforrás biztosításához a folyamatos feladatellátás elősegítése érdekében, írja a lap.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink