hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Meghibásodott a győri kórház mindkét sugárterápiás készüléke

Győrben mindkét sugárterápiás készülék meghibásodott, így napok óta nem tudják a daganatos betegeket sugárral kezelni, írta a Telex.

A győri Petz Aladár megyei kórházban két sugárterápiás készülék üzemel, egy korábbi adat szerint naponta mintegy százötven daganatos beteget kezelnek rajtuk. A lineáris gyorsítókat 2015-ben üzemelték be, tehát nem egészen tíz évesek. Az egyetemi oktató kórház és annak onkológiai részlege régiós feladatot lát el, ami azt jelenti, hogy Győrön kívül fogadja a többi mellett Sopron és Mosonmagyaróvár betegeit, de vannak, akiket a szomszédos megyékből küldenek ide.

A kórház a Telexnek megerősítette a meghibásodás tényét, „a műszaki hiba okán a szakszervizzel a kapcsolatfelvétel azonnal megtörtént, a sürgős javítást megrendeltük”. A munkálatok költségei a szervizmérnök helyszíni vizsgálata után derülnek ki, írta az intézmény kommunikációs osztálya. „Bízunk benne, hogy a szervizt követően sugárkészülékünk azonnal működőképessé válik, így az átütemezett kezelések is rövid időn belül lezajlanak.”

A kórház az RTL megkeresésére később azt írta, megrendelték a sürgősségi javítást, így az egyik gépet már helyreállították, a másikon még dolgoznak.

(forrás: Telex, RTL.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink