hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Még nincs döntés a Sportkórházról

A sportkórház további sorsáról még nem született kormánydöntés, az előkészítés alatt áll - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága előtt.

Az egészségügyi tárca vezetőjét a testület az Országos Sportegészségügyi Intézet további sorsáról, a sportkórház helyzetének rendezéséről hallgatta meg. Székely Tamás elmondta, hogy az intézet további működési feltételeiről ismét egyeztet Gyenesei István önkormányzati miniszterrel, azt követően kerül az előterjesztés a kormány elé.
Az egészségügyi miniszter a sportkórház jövőjét - a részleges önállóság fenntartásával - az integrációban látja, azaz szerinte a működést a továbbiakban az Állami Egészségügyi Központ keretében kellene megoldani.
Hozzátette ugyanakkor, még azt a megoldást sem vetették el teljesen, hogy a sportkórház a továbbiakban önálló szervezeti egységként működjön. Néhány képviselő jelezte, azt szeretné, ha a sportkórház önállósága megmaradna, mivel ez speciális szakterület, és így biztosíthatók a lehető legkedvezőbb működési feltételek. A testület egyhangúlag határozott arról, hogy Páva Zoltán (MSZP) és Szalay Ferenc (Fidesz) képviselő vegyen részt a továbbiakban az egyeztető megbeszéléseken, ez ellen a miniszter sem emelt kifogást.



Forrás: MTI

cimkék

Könyveink