2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Már lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra az interneten

Megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten a koronavírus elleni védőoltásra – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfő este a Facebook-oldalán. Az oltás megszervezése a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő feladata.

Dömötör Csaba közölte: a vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor.

Közlése szerint az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina, a folyamat egy oltási terv alapján zajlik majd. Felhívta a figyelmet arra, hogy az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja határozza meg, hanem a veszélyeztetettség mértéke, továbbá elsőbbség illeti meg a védekezésben résztvevőket is.

A tömeges oltás új szakaszt jelent majd a vírus elleni küzdelemben – fogalmazott az államtitkár.

A NEAK szervezi az oltást

Magyarország Kormánya megkezdte a lakosság számára önkéntesen igénybe vehető és ingyenesen biztosított koronavírus elleni védőoltások kiosztásával kapcsolatos feladatok előkészítését, ennek jegyében ezért 2020. december 7. napján elindult a vakcinainfo.gov.hu portál olvasható a honlapon. Elengedhetetlenül fontos a lakosság folyamatos tájékoztatása, és a lakosság igényének felmérése a beszerzés alatt álló védőoltások szétosztásának és az oltási helyek meghatározásának érdekében.

Az igényléshez név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám, életkor és TAJ-szám megadása szükséges.

Az adatokat a Miniszterelnöki Kabinetiroda gyűjti, ám a védőoltás megszervezése a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő feladata, amely meghatározza a területi egészségügyi ellátás megszervezésének módszertanát, irányítja a területi egészségügyi ellátás megszervezését, valamint részt vesz az egészségügyi szakellátási kapacitásokkal és ellátási területekkel kapcsolatos eljárásokban.

Az egészségbiztosító a regisztráció során megadott adatokat összeveti az általa vezetett nyilvántartásokkal, és annak eredményéről az érintett háziorvosát tájékoztatja a koronavírus elleni védőoltás beadhatóságának megállapítása érdekében.

(forrás: MTI, vakcinainfo.gov.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés