hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Lezárult a nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban

Lezárult az új nővérszálló építése a nyíregyházi kórházban, a másfél milliárd forint értékű beruházás projektzáró rendezvényét kedden tartották a gyógyintézményben.

A Nyíregyházi Jósa András Tagkórház területén, a régi infektológiai épület helyén kapott helyet a kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely 118 egészségügyi dolgozónak biztosít lakhatást.

Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) irányítása és felügyelete alatt zajlott, a belső munkálatok teljes befejezésével év végére az egészségügyi szakdolgozók igénybe tudják venni az épületet. A szállót döntően nővérek elszállásolására szeretnék használni, de itt helyeznek majd el más kollégákat, rezidenseket és fiatal, családos szakdolgozókat is, akik kényelmes, igényes, magas színvonalú, nagyon jó ár-érték arányú helyen lakhatnak.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban 12,8 milliárd forint állt rendelkezésre ilyen fejlesztésekre, az ország tizenhárom gyógyintézményében tizenöt nővérszálló készült el, mondta Suba László, az OKFŐ észak-alföldi területi koordinációs osztályának vezetője. A többi közt Győrben, Egerben, Miskolcon és Székesfehérváron megvalósult beruházásokhoz Nyíregyháza is csatlakozott, a 2018 elején indult program az év végén fejeződik be.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink