hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Leváltották a szentgotthárdi otthon igazgatóját

Az Index információi szerint Takácsné Hargitai Beáta közös megegyezéssel távozott az intézmény éléről, ahol évek óta hemzsegtek az ágyi poloskák.

Közös megegyezéssel ugyan, de elküldték az intézmény éléről Takácsné Hargitai Beátát, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetőjét, miután rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást is be kellett vezetni az egyre súlyosbodó ágyi poloskahelyzet miatt.

A helyzetet már képtelenek voltak házon belül kezelni, ezért is fordulhatott elő, hogy voltak olyan dolgozók, akik inkább a nyilvánossághoz fordultak elkeseredésükben. Tettüket azzal magyarázták, hogy szerintük az intézmény vezetője rosszul mérte fel a helyzet súlyosságát, a probléma megoldásához pedig nem kért külső segítséget az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól.

Jelenleg is zajlik még a poloskairtás az otthonban a szakemberek által javasolt intézkedési terv alapján. Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondása szerint, amióta megérkezett a segítség a fenntartó és a népegészségügyi hatóság részéről, azóta némileg már javult is a helyzet az otthonban, írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink