hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Letörik a sztárorvosok honoráriumát

Megállapodás született Franciaországban az orvosi honoráriumok korlátozásáról az egészségbiztosítás, valamint az orvosok és a kiegészítő biztosítók szervezetei között – írja az eski.hu.

A hosszú tárgyalássorozatnak az volt a célja, hogy mindenki hozzáférhessen a színvonalas egészségügyi ellátáshoz. Az úgynevezett „2-es szektor orvosai” (a szélesebb körben ismert szaktekintélyek) a társadalombiztosításban elismert honoráriumokról indulva mind ez ideig szabadon határozhatták meg konzultációs tarifáikat.

Az újonnan aláírt megállapodás szerint, ha konzultációs díjuk magasabb lesz, mint  a társadalombiztosítási tarifa 2,5-szerese, akkor eljárást indíthatnak ellenük. A „sztárok” szolgáltatásait is a tb-tarifán veheti majd igénybe az az 5 millió állampolgár, aki a kiegészítő biztosítás megkötéséhez segélyre jogosult. Arra is lesz mód, hogy a díjaikat megfelelően korlátozó orvosok szerződéssel szerezzenek fokozottabb társadalombiztosítási támogatást szegényebb betegeiknekderül ki egyéb részletek mellett az eski.hu-n.

(forrás: HealthOnLine)

cimkék

hirdetés

Könyveink