hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Leállt az Uzsokiban az infarktusellátás

Február 16-án leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása – írja Facebook posztjában Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző.

Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig, fogalmaz a szakértő, jelezve:"a kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását." Azaz a kardiológiai osztály a súlyos betegek tekintetében gyakorlatilag leáll.
 
A betegeket a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Betegápoló Irgalmas Rendi Kórházban, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben, és a Honvédkórházban látják majd el.
 
Mint az Economx emlékeztet: a napokban ismerte el Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádióban, hogy keresik a megoldást a nővérgondokra. Azt mondta, Budapesten a legnagyobb a nővérhiány, mert az albérletárak sokkal magasabbak Budapesten, mint bárhol máshol. Ez a helyzet, ezzel kell kezdenünk valamit és fogunk is – mondta, jelezve: nővérszállás mellett egy albérlet-támogatási program is szóba jöhet.
(forrás: Facebook, Economx)
hirdetés

Könyveink