hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Kozmetológiai laboratórium nyílt Szegeden

Szépségápolási és háztartási cikkek az emberi bőrre gyakorolt hatását tudják vizsgálni abban a kozmetológiai és bőrfiziológiai laboratóriumban, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján alakítottak ki - közölte Kemény Lajos, az intézmény vezetője.

A részben pályázati támogatással kialakított kozmetológiai kutatóbázison a szakemberek molekuláris- és sejtszinten, valamint önkéntesek bevonásával klinikai körülmények között vizsgálhatják az egyes termékek hatékonyságát - mondta az egyetemi tanár az intézmény által rendezett innovációs napon.
A klinika is fejleszt olyan anyagokat, melyek piacképesek lehetnek, ezek vizsgálata történik majd a laboratóriumban, részben pedig kozmetikai cégeknek kínálja szolgáltatásait az intézmény.
A termékek hatékonyságvizsgálata mellett a labor képes a piacra szánt készítmények esetleges irritatív és allergizáló hatásának kiszűrésére is. A professzor elmondta, az évente mintegy ötvenezer ambuláns és háromezer fekvőbeteget ellátó klinikán a gyógyító és oktatási tevékenység mellett komoly kutatási-fejlesztési munka folyik. Az intézménynek tizenöt benyújtott magyar és négy nemzetközi szabadalma van; a találmányok hasznosítására két céget hoztak létre.

MTI-Panoráma

cimkék

hirdetés

Könyveink