hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház szakrendelőjét

Csaknem 284 millió forintos beruházással korszerűsítették a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének egy részét, és új orvostechnikai eszközöket is beszereztek, közölte az intézmény főigazgatója sajtótájékoztatón.

Gasztonyi Beáta elmondta: az ötszintes, még az 1970-es években épült rendelőintézet részleges belső felújításakor nemcsak a rendelőket és a folyosókat újították fel, hanem valamennyi vizesblokkot is, lehetővé téve, hogy ezeket a mozgáskorlátozottak is használhassák. Korszerűsítették a nyílászárókat és a világítást is. A teljes költségkeretből 113 millió forintot fordítottak új orvostechnikai eszközök beszerzésére.

A modernizálás kiterjedt a fizioterápiás helyiségre, a bőrgyógyászati, az urológiai, az ortopédiai, a sebészeti, a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelőkre, továbbá a fül-orr-gégészet audiológiai rendelőire és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályhoz tartozó fájdalomambulanciára.

Az elmúlt tíz évben nagyjából 10 milliárd forint érkezett a zalaegerszegi egészségügyi intézmény fejlesztéseire, de további korszerűsítésekre is szükség van. A kórház egyes részei már megújultak, de akár 80-100 milliárd forint is lehet a további, még szükséges korszerűsítés költsége.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink