hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Korszerűbb a a járóbeteg-szakellátás Makón és Hódmezővásárhelyen

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítették a járóbeteg-szakrendelést a makói és hódmezővásárhelyi kórházban, ezzel több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátásának feltételei javultak, közölte a Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ.

A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív- és krónikusfekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten. A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja. A közlemény szerint kilenc szakterületen – gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia  javult a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a mintegy 150 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásároltak.

A beruházás részeként megújult a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is. A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintettek. Teljeskörűen felújították a földszinti sebészeti egységet. A további rendelők új burkolatot kaptak, kicserélték a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítottak ki. Kijavították a vizesblokkokat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélték a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítottak ki. Cserélték, illetve felújították a rendelők és várók bútorzatát is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink