hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.

Kórházi tacepao: A lépcső a liftnél jobban használ a szívnek!

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban a lifthez kitettek egy táblácskát, hogy egészségesebb lépcsőzni, mint liftezni – közli a Gulyáságyú Média.

Nem működik a személyzeti lift a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban – értesült egy olvasójától a Gulyáságyú Média. A lap személyesen is meggyőződött erről az állításról, megjegyezve, hogy ottjártukkor a látogatói felvonó legalább üzemelt.

A dolgozói liften egy olyan kiírás függ, miszerint „átmenetileg” nem üzemel, illetve egy cinikus táblácskát is kihelyeztek: A lépés előnyben! A lépcső a liftnél jobban használ a szívnek!

Ha már a lap arra járt, leellenőrizték a mosdókat is, e tekintetben viszont a dunjaújvárosi kórház sem különb a többinél: sem WC-papír, sem szappan, sem fertőtlenítő nincs a mellékhelységekben. Ezzel kapcsolatban Szilágyi Örs, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója azt mondta a lapnak: Hiába teszünk ki WC-papírt és folyékony szappant a tartókba, tapasztalataink szerint sajnos hamar ellopják ezeket. Elszomorító, de arra is volt példa, hogy a WC ülésdeszkáját is eltulajdonították.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a lap megkeresésére azt írta, hogy amikor mintegy fél éve a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) átvette a vármegyei kórházak műszaki üzemeltetését, a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórházban számos lift, köztük a beteg szállítására alkalmasak, nem működtek

„Betegellátási szempontokat figyelembe véve, prioritásként a betegszállításra alkalmas felvonók felújítását, javítását kezdtük meg soron kívül. Ennek köszönhetően kettő nagy kapacitású betegszállító lift már működik, amelyek alkalmasak mind a betegek, mind a személyzet mozgatására” – válaszolta a KEF. A lap azon kérdésére nem válaszoltak, hogy mióta nem működik a személyzeti felvonó, ám válaszukból az derül ki, hogy másfél éve biztosan nem üzemel.

Könyveink