hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Komáromban épít csomagoló központot a Mylan

Csomagoló központot létesít a generikus és originális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban, ezzel az elkövetkező néhány évben 400 új munkahelyet teremt.

A Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik nagyon örül, hogy a Mylan Magyarországon bővítheti tevékenységét. „Alapos mérlegelés után döntöttünk végül a komáromi helyszín mellett. A jövőben e magas minőségű, hatékonyan működő csomagolóbázis hozzájárul dinamikus üzleti tevékenységünkhöz és egyben a helyi gazdaság motorja lesz. Célunk, hogy gyógyszereinket a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegyük, ezért örömünkre szolgál, hogy a magas minőségű gyógyszerek piacán növelni tudjuk részesesünket az egész országban” – tette hozzá.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára elmondta: az állam befektetésösztönző támogatása nem haladja meg a 65 millió eurós beruházás értékének tíz százalékát, ami munkavállalónként nagyjából hárommillió forintot jelent, de hozzájárul az infrastruktúra kiépítéséhez is, emellett a szükséges hatósági ügyintézés gyorsításával járul hozzá a beruházáshoz.

A Mylan egy 10 ezer négyzetméteres csarnokot vásárolt Komáromban, amelyet a vállalat gyártóegységeiből érkező tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központtá alakítanak. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciókat (például minőségellenőrző laboratóriumot) alakítanak ki.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség, az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal és a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának meg fog felelni.

A Mylan egyike a világ vezető generikus és originális gyógyszergyártó vállalatainak, több mint 140 országban és régióban van jelen termékeivel. A cég a világ egyik legnagyobb aktív gyógyszeripari alapanyaggyártója; légzési, allergiás és pszichiátriai terápiára alkalmas termékeket is előállít.

 

 - MTI - 

cimkék

hirdetés

Könyveink