hirdetés
2024. augusztus. 28., szerda - Ágoston.
hirdetés
hirdetés

Költségvetési csalással vádolják, mégis főigazgatói megbízást kapott

Évek óta bíróságra jár Virág József, a tatabányai kórház frissen kinevezett igazgatója, akit költségvetési csalással vádolnak, írja a 24.hu.

Társtettesként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2020-ban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen az orvos ellen, akit a múlt hónapban Pintér Sándor belügyminiszter a tatabányai kórház igazgatójának nevezett ki – tudta meg a 24.hu. Virág József július 15-i hatállyal tölti be a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház igazgatói posztját, miközben hetedrendű vádlottja a Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő és társai ellen 2021-ben indult büntetőpernek.

A 22 vádpontot felsorakoztató büntetőügyben az elmúlt három évben számos tárgyalást tartottak, ám egyelőre nem született meg az elsőfokú ítélet sem, a tárgyalássorozat ősszel folytatódik – tájékoztatta a lapot a Fővárosi Törvényszék.

(...)

Virág József tagadta az ellene felhozott vádakat. Az ügyészség vele szemben másfél év felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte beismerés esetére, ám az elmaradt, így ha bűnösnek találják, három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A vádak szerint Virág nagyjából 17 millió forint juttatásra tett szert jogtalanul, éppen ekkora vagyonelkobzást indítványoztak vele szemben.

A lap megkereste az ügyben Virág Józsefet – aki onkológus, klinikai farmakológus, a daganatos betegségek specialistája, új intézményvezetői kinevezése előtt pedig a Budapesti Szent Margit Kórház megbízott főigazgatója volt –, de telefonon csak annyit közölt, hogy szabadságon van. Az igazgató szerint bármit nyilatkozik, azt az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) egyeztetnie kell, és engedélyt kell kérnie. Kérdezték arról is, tájékoztatta-e a Belügyminisztériumot vagy az OKFŐ-t a büntetőügyéről, ám azt mondta, erről sem beszélhet anélkül, hogy engedélyt kapott volna rá.

A lap kérdéseivel megkereste az OKFŐ-t és a belügyi tárcát is, ám csaknem két hét alatt sem írásban, sem telefonon nem adtak tájékoztatást. Elsősorban arról érdeklődtek, tudtak-e arról, hogy a frissen kinevezett igazgató ellen bírósági szakaszban tartó büntetőeljárás van folyamatban.

Fotó: Sora Shimazaki, pexels.com
Fotó: Sora Shimazaki, pexels.com

(forrás: 24.hu)

Könyveink