hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Kökény már látja az új modellt

A Fidesz egy "ártalmatlannak tűnő, félmondatos" egyéni módosító indítvánnyal egy teljesen más egészségügyi modellt alakított ki – mondja a Népszavában Kökény Mihály.

A szakértők régóta félnek attól, hogy az egészségügy államosítása végülis nem szól másról, mint egy olyan szűkített, lerontott közösségi ellátórendszer kiépítéséről, aminek dolga a kiterjesztett közgyógyellátás - szegényellátás - és a magánszféra által nem szívesen vállalt kockázatok közösségi kezeléseidézi a Népszava az MSZP volt egészségügyi miniszterét.

A szocialista szakpolitikus emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor már korábban kedvezményeket ígért a profitorientált magánbiztosítóknak, és a kormányfő be is tartotta ezt, hiszen a Generali és a Magyar Biztosítók Szövetségének előzetes számításai szerint e törvénymódosítás következtében 2-3 év alatt 50 milliárdosra is nőhet ez az új, a magánegészségügyi piac. Mindez Kökény szerint jóval több, mint a vizitdíj mértéke volt, csakhogy ez a pénz nagyon fog hiányozni a költségvetésből, vagy a közösségi ellátórendszerből. És nem csak a pénz megy el, de vele együtt az orvos is követi a pénzt a magánellátásba, ez tovább "rohasztja" a közösségi ellátást, sőt, még többeket a magánrendelésekre irányít - emelte ki.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink