hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Kitüntetést kaptak a menesztett kórházigazgatók

A 25, nemrég menesztett kórházi vezető közül 18 díjat kapott Pintér Sándortól. A listát a kórházi főigazgatóság honlapján tették közzé, írja a Népszava.

A főigazgatók menesztése után hat nappal jelent meg egy közlemény az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapjának hírei között, miszerint a felmentettek közül háromnak Pro Sanitate, további tizenötnek Batthyány-Strattmann László Díjat és jutalmat adott át a belügyminiszter, írja a lap.

Batthyány-Strattmann László Díjat kapott: Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója; Havrilla Gyula, a Pápai Gróf Eszterházy Kórház és Rendelőintézet főigazgatója; Jobbágy Lajos, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet főigazgatója; Kató Csaba, a Keszthelyi Kórház főigazgatója; Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója; Pappné Raffay Éva, a szigetszentmiklósi szakrendelő főigazgatója; Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgatója; Prosszer Ottó, a Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház főigazgatója; Rudner Ervin, a Szolnoki MÁV Kórház és rendelőintézet főigazgatója; Szabó Géza, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főigazgatója; Szecsei Klára, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet főigazgatója; Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója; Varjú János, az Oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatója; Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-rendelőintézet főigazgatója; Winiczai Zoltán, a Csornai Margit Kórház főigazgatója.

Pro Sanitate Díjat kapott Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója; Veress Gábor, a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója és Weisz Péter, a Gyöngyösi Bugát Pál kórház főigazgatója.

Nem kapott szakmai díjat, de a felmentettek között szerepelt Csiki Zoltán, a jászberényi, Kanász Gábor, a tatabányai, Németh Csaba, a szekszárdi, Barcza Zsolt, a bonyhádi, Nagy Mihály, a budapesti Szent Margit, és Tóth Judit, a balassagyarmati kórház vezetője.

 

Forrás: BM/OKFŐ
Forrás: BM/OKFŐ

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink