hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Gazdaság

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ épül Pannonhalmán

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ épül Pannonhalmán egymilliárd forintos költségből, amelyhez a pannonhalmi önkormányzat több mint 816 millió forint uniós támogatást nyert a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán.
A szerdai alapkőletételen Horváth Zoltán, az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára kiemelte: tíz település összefogásából valósul meg zöldmezős beruházásként az egészségügyi létesítmény, amely a kisrégió 15 600 lakója számára biztosítja a szakellátást.

A közel 1500 négyzetméteres épület földszintjén kap helyet egyebek között a védőnői szolgálat, a gyermekszakrendelés, a sebészet és a fizioterápia. Az emeleten fogadja a betegeket egyebek közt a belgyógyászat, a pszichiátria, a kardiológia, a tüdő- és ideggyógyászat, a szemészet, az urológia, a bőr- és nőgyógyászat.

Megteremtik a feltételeket a röntgen mellett az ultrahang-diagnosztikának is, amelyek a háziorvosok terápiás tevékenységét segítik korszerű diagnosztikai vizsgálatokkal.

A projekt eredményeként a járóbeteg-szakrendelések mellett a központosított alapellátási ügyelet, továbbá védőnői centrum, gyógyszertár és optika is működik majd a létesítményben.

Horváth Zoltán az ünnepségen a fenntarthatósági kötelezettségre hívta fel a projektben érintett önkormányzatok figyelmét, és annak a reményének adott hangot, hogy Pannonhalmán a tervek szerint jövő őszre megvalósuló járóbeteg-szakellátás a terhek egy részét leveszi a fekvőbeteg-ellátás válláról.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink