hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Késhet a kórházi blokkolóóra bevezetése

Idén tavasszal a Magyar Kórházszövetség konferenciáján jelentették be, hogy év végéig az összes kórházban beléptető rendszert állíthatnak fel. Mágneskártyás blokkolóórával és videófelvétellel akarják ellenőrizni a dolgozókat, valóban letöltik-e a teljes munkaidejüket. Úgy tűnik, csúszik a projekt, írja az mfor.hu.

Tavasszal jött a hír, hogy Pintér Sándor belügyminiszter utasítására év végéig valamennyi állami kórházban új beléptetőrendszert vezethetnek be. A tervek szerint az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni – jelentette be akkor Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a Magyar Kórházszövetség áprilisi konferenciáján.

„Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, kell, hogy legyen ennek valami oka. Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát” – indokolt a helyettes államtitkár.

Mivel közeledik az év vége, a lap rákérdezett az Országos Kórházi Főigazgatóságnál (OKFŐ), hol tart a projekt. Válaszukban közölték: „Az OKFŐ által a kórházak műszaki feltételeinek felmérése jelenleg zajlik" az edmények ismeretében választják ki a megfelelő műszaki megoldással rendelkező rendszert, valamint indítják a bevezetést pilot üzemmódban.

Ebből arra lehet következtetni, hogy év végén már nem fog egységesen elindulni a kórházi beléptető rendszer, írja a lap, jelezve: két Heves vármegyei kórházra már márciusban aláírták a beléptető rendszerre kiírt közbeszerzés nyertesével a szerződést. Az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben, valamint a Bugát Pál Kórházban a Docage Informatikai Kft. szerelheti be közel 100 millió forintért a blokkoló órákat. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő szerint Budapesten a Péterfy Sándor utcai Kórházban vezetik be először a rendszert.

A teljes információ

(forrás: Menedzsment Fórum)
hirdetés

Könyveink