hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Kásler Miklós: Lecsengőben az ötödik hullám

Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele – mondta Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjú aktuális részében, amelyben beszélt a negyedik oltás fontosságáról, a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseiről.

Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele – mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni védőoltásokkal a post-Covid tüneteknek is elejét lehet venni, a negyedik oltást pedig nem csak a betegségen átesetteknek ajánlja, hanem mindenkinek, akinél a legutóbbi oltás óta eltelt 4-5 hónap, és kísérő betegséggel rendelkezik.

A Pécsi Tudományegyetem klinikáinak egészségügyi fejlesztése 10 milliárd forint  támogatásból valósul meg – idézte fel a hét elején tett bejelentését Kásler Miklós. A beruházásokkal kapcsolatban kiemelte: a Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont és családbarát szülészet 2,8 milliárd forintból, a Gyermekklinika pszichiátriai és sürgősségi részlege 3,8 milliárd forintból, a fogászati tömb 2,6 milliárd forintból, az Idegsebészeti klinika műtője pedig 1 milliárd forintból újul meg. Ez segíteni fogja az agyi műtétek, illetve a gerinc műtétek ellátását a kor technikai színvonalán – mutatott rá.

hirdetés

Könyveink