hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Javul a járóbeteg-ellátás minősége a Kenézyben

A 300 millió forintos EFOP forrásnak köszönhetően csökkenhet a fekvőbeteg ellátások száma, ami hozzájárul a költségek mérsékléséhez is.

300 millió forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból valósította meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztését. A projekt megvalósításának elsődleges célja a magasabb színvonalú, jobb minőségű és hatékonyabb ellátás biztosítása.

A pályázati pénzből felújytották a Bethlen utcai rendelő 1. és 2. emeleti folyosóit, korszerűsítették az informatikai eszközparkot, bútorokat, várótermi padokat, valamint orvostechnikai eszközöket vásároltak a pályázatban érintett 19 szakmaterület részére.

A belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, felnőtt pszichiátria, fül-orr-gége, gyermekrehabilitáció, kardiológia, mozgásszervi rehabilitáció, neurológia, onkológia, pulmonológia, rehabilitáció, reumatológia, sebészet, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia, urológia, végtagsebészet szakmaterület vonatkozásában beszerzett eszközök nagyban hozzájárulnak az intézmény infrastrukturális fejlesztéséhez.

A szolgáltatások műszerezettségének javítása mellett a lakossági igényekhez igazították az ellátásokat, és olyan eljárásokat vezettek be, amelyek hozzájárulnak a betegelégedettség növeléséhez. A pályázat nyomán javult a meglévő ellátások minősége is.

Az egészségügyi szolgáltatások színvonalának jelentős emelkedése mellett várható, hogy a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló program nyomán megvalósulhat a fekvőbeteg kapacitások tehermentesítése, ami hozzájárul a betegellátás költségeinek mérsékléséhez.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink