hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Új ügyelet: Zala, Somogy és Bács-Kiskun következik

Az alapellátási ügyeleti rendszer átalakítása novemberben Zala, Somogy és Bács-Kiskun vármegyékben folytatódik.

November 1-től ZalaSomogy és Bács-Kiskun vármegyékben is átalakul a háziorvosi ügyeleti rendszer.

Zalában a munkanapokon 16-22 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon 8-14 óra között a vármegye négy pontján – Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen, Lentiben – háziorvosi ügyelet működik. Hétköznap 22-8 óráig, hétvégén és ünnepnapon 14 órától reggel 8 óráig Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen van ügyelet.

Somogy vármegyében hét telephelyen biztosítják a betegek ellátását: Barcson, Balatonbogláron, Kaposváron, Marcaliban, Nagyatádon, Siófokon és Tabon. Ezeken a helyszíneken 16 és 22 óra között a háziorvosi ügyelethez fordulhatnak a betegek.

Bács-Kiskun vármegyében Baján, Bácsalmáson, Kalocsán, Jánoshalmán, Kecskeméten, Kiskőrösön, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason, Kiskunmajsán, Kunszentmiklóson és Tiszakécskén lesz ügyeleti ambulancia. 22 óra után már kevesebb telephelyen – Baján, Kalocsán, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason – lesz ügyeleti ellátás, írja a baon.hu nyomán az economx.hu.

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen: 1830.

Az új alapellátási ügyeletet 2024 tavaszáig fokozatosan bevezetve az ország egész területén egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszerrel: háziorvosi ügyeleti rendeléssel és sürgősségi ügyelettel biztosítják minden rászoruló számára.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

 

(forrás: Economx, OMSZ)

cimkék

hirdetés

Könyveink