2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Ismét elmaradhatnak műtétek?

Az Emmi szerint egyetlen kórházban sincs akkora munkaerőhiány, hogy az az ellátást negatívan befolyásolná, hangzott el az ATV-ben.

Beavatkozások maradhatnak el újra, és akár a várólisták is hosszabbak lehetnek, így reagált az ATV Híradójának az egészségügyi szakszervezet elnöke azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint több kórháznak is egészségügyi dolgozókra lenne szüksége, mert nem bírják az egyre több koronavírusos beteggel járó terhelést. A Híradó megkeresésére ugyanakkor az EMMI azt írta: egyetlen kórházban sincs akkora munkaerőhiány, hogy az az ellátást negatívan befolyásolná.

Biztos, hogy egyetlen magyar embernek sem kell meghalnia azért, mert ne kapna megfelelő ellátást, erről a miniszterelnök beszélt egy szombati interjúban. Közben több kórházon is egyre nagyobb a nyomás. A plusz terhelés miatt pedig a szakszervezeti vezető szerint az sem kizárt, hogy újabb műtétek maradjanak el.

"Ez a probléma máshová is gyűrűzik, elmaradhatnak megint olyan beavatkozások, amelyek szükségesek lennének, hosszabbodnak a listák, és hát azért nagyon reméljük, hogy amiatt azért nem fognak emberek meghalni, ebben nagyon bízunk" – mondta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés