hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

Egészségügyi intézményvezetői kinevezéseket adott át az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Kásler Miklós a kinevezések átadása előtti beszédében úgy fogalmazott: az egészségügy átalakításának két sarkalatos pontja van: az alapellátás és az öt nemzeti program. Az országos intézetek feladata, hogy a népegészségügyi betegségcsoportok epidemiológiai, módszertani, szervezési, diagnosztikai, terápiás és oktatási-kutatási központjai, szakmai vezetői  legyenek.

A miniszter az intézményvezetőkhöz szólva azt mondta, "semmi mást nem várok el önöktől, mint azt, hogy mutassanak példát szakmailag és emberileg".

Pénteken hat országos intézet – a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet, az Országos Mozgásszervi Intézet, és az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója vehette át kinevezését. A megbízatások 2021. január elsejétől hatályosak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (k), valamint, Poór Gyula, az Országos Mozgásszervi Intézet főigazgató-főorvosa, Andréka Péter Gábor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgató- főorvosa, Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató-főorvosa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa, Erőss Loránd, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet főigazgató-főorvosa és Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa (b-j) az intézetvezetői kinevezések átadása után az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. január 15-én. (MTI/Bruzák Noémi)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink