hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Interneten ellenőrizhető az oltási regisztráció

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) internetes felületet nyitott, ahol bárki ellenőrizheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra.

A regisztráció lekérdezése a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon érhető el.

A kormányzati oldalon azt írták: ezen az oldalon azok, akik már regisztráltak, de még nem kapták meg az oltást, lekérdezhetik a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésük feldolgozásának státuszát. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a taj-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn "igen" vagy "nem" üzenetet fog látni.

Ha valaki "igen" választ kap, az azt jelenti, hogy regisztrációja az oltásra érvényes és szerepel a NEAK nyilvántartásában, tehát nyilvántartják oltandóként.

Aki "nem" választ kap, annak regisztrációja még nem érkezett meg. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást, írták, kiemelve: az érintett ez esetben sem késett le a regisztrációról, megismételheti a pontos adatok megadásával.

Felhívták a figyelmet: akár interneten, akár postai úton regisztrált valaki, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák, és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis ellenőrzik.

Az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezés esetén néhány napot, postai úton küldött jelentkezésnél nagyjából egy hetet vesz igénybe. Ezért a lekérdezést az online regisztrációtól, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva  mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.

Ha valaki a regisztrációnál pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezésnél meggyőződtek arról, hogy már nyilvántartják őket beoltandóként - az eddig már beoltottakhoz hasonlóan - értesítést kapnak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink