hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Idén már csak pár ezren kértek oltást Covid ellen

Az oltási hajlandóság jelentősen csökken, 2023-ban eddig csupán négyezren kérték az oltást – válaszolta a Nemzeté Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a Napi.hu megkeresésére.

Az idei évben augusztus 8-ig Covid-19 elleni első oltásban 1626 fő, második oltásban 955 fő, és harmadik oltásban 1653 fő részesült. Összesen 3731 fő kapott 2023-ban első és/vagy második és/vagy harmadik koronavírus elleni védőoltást – válaszolta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a Napi.hu megkeresésére.

Magyarországon a megkérdezettek 69 százaléka mondta azt, hogy felvette az oltást és 31 százaléka válaszolta azt, hogy nem oltatta be magát Covid ellen. A válaszadók 34 százaléka vett fel csak egy vagy kettő oltást, 29 százalék mondta, hogy felvette a harmadik oltást, és megkérdezettek 6 százaléka a negyedik oltást is megkapta. A kormányzati adatok szerint a teljes lakosság 66 százaléka volt oltott Magyarországon, 23 százalék vett fel csak egy vagy két oltást, 40 százalék vette fel a harmadik és 4 százalék a negyedik oltást is - ez derül ki a Friedrich-Ebert-Stiftung – Policy Solutions kutatásából.

 

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink