hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Hamarosan nyit az ország legdrágább fürdője

A Napi.hu szerint várhatóan június 17-én adják át és nyitják meg a nagyközönség számára a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt.

A termalonline.hu az idei év legnagyobb fürdős újdonságáról beszámolva jelzi, a 2021 óta megújuló győri fürdőben összesen 21 medence kap helyet.

A több mint 23 milliárd forintból megvalósuló fürdőfejlesztés minden idők eddigi legnagyobb ilyen típusú hazai beruházása. A beruházás részeként az eddigi Rába Quelle fürdő mellé az egykori strand helyén egy hatalmas vízi élményparkot építettek, ugyanakkor megújul maga a fedett fürdő is.

A lap korábbi cikke szerint a fürdők 25 százaléka az ideiglenes bezárás mellett döntött – ez derült abból a felmérésből, amit a Magyar Fürdőszövetség készített 24 nemzetközi és országos jelentőségű fürdő megkérdezésével. A fürdők súlyos terheket hordoznak a vállukon, közel három éve a válságok befolyásolják a hozzájuk érkező vendégek számát. Az ágazatban 18 ezren dolgoznak, 2020-ban a pandémia miatt több mint 9 hónapig zárva voltak a gyógyfürdők, 23 százalékos elvándorlás indult el szektorban, ezeket a dolgozókat nehéz pótolni vagy visszacsábítani.

Sasmita U képe a Pixabay-en
Sasmita U képe a Pixabay-en

(forrás: Napi.hu, Termál Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink