hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Gyorsabb volt a nagymama a mentőnél

A sajtó az elmúlt fél évben több olyan esetről is beszámolt, amikor csak hosszú idő múlva ért ki a mentő a sürgős ellátásra szorulókhoz, e sort hosszabbítja a NOL egy újabb történettel.

Az asszony, H. Andrea síbalesetben eltörte a combcsontját. A lábadozás idején épp a lakásában mankózott, amikor elesett és beverte a fejét. Az ütéstől elvesztette eszméletét, a homloka erősen vérzett. A baleset idején a lakásban csak a nyolcéves lánya volt, aki telefonon azonnal hívta a nagymamát, a nagymama meg a mentőket.

Az idős asszony aggódott, hogy később ér a lánya lakására, mint a mentők, ám mint kiderült, erre kevés sansza volt. Amikor odaért a XIII. kerületi lakásba, a lánya még mindig a földön feküdt, a feje erősen vérzett.

Végül a hívástól számított két óra múlva, este nyolckor ért oda az autó. Az asszonyt sokkos állapotba vitték a Honvéd Kórházba, ahol összevarrták a sebét, csillapították a vérzést, s néhány napig benn is tartották. Lapunknak H. Andrea az eset után azt mondta, a mentősök fölrótták, hogy a nagymama nem tájékoztatta a diszpécsert arról, hogy véralvadásgátlót kap a sérült lánya. Hozzátette, panaszt tettek, de még nem kaptak választ a bejelentésükre – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink