hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Gálvölgyi-ügy: elmarasztalták a diszpécsert

Lezárult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálata az úgynevezett "Gálvölgyi-ügy" nyomán – értesült a Naphire.hu.

A Naphire.hu kérdéseire az OMSZ levélben válaszolt, amelyben többek között azt írták, minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytatak a május 10-ei segélyhívás fogadása kapcsán. A vizsgálat során elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, ellenőrizték a szabad mentőkapacitást és az érintett mentődolgozókat is meghallgatták.

Az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába („P1 riasztás”) sorolta. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után – jelezte az OMSZ.

A mentésirányítók munkájának szakmai támogatását az Országos Mentőszolgálat tovább erősíti, a nyár folyamán összes mentésirányító csoport dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak, amely egyebek mellett jogi, kommunikációs, pszichológiai, és mentés-szakmai elemeket, valamint gyakorlatokat is tartalmaz – írta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője.

 

 

(forrás: Nap Híre)
hirdetés

Könyveink